Tunturi Massage Gun Review

Tunturi Massage Gun

Voor- en nadelen

  • Met 20 standen geschikt voor elk type massage
  • Sterke accu (5-11 uur) dus ook prima voor langere massages
  • 3 standaard programma's waardoor je je helemaal kunt focussen op de massage zelf
  • Handige opbergtas waar alle onderdelen inpassen: Perfect voor op reis dus!
  • De massage gun maakt redelijk veel geluid
  • Slechts 4 massagekoppen

Uitgebreide review

Massage guns worden steeds populairder. Daarom kan het lastig zijn om de juiste massage gun voor jou te selecteren.

In deze Tunturi Massage gun review ontdek je hoe de massage gun van het beroemde fitness merk Tunturi opweegt tegen andere populaire massage guns.

Wat zit er in de doos?

Tunturi massage gun opbergcase

Allereerst kijken we in deze Tunturi Massage gun review naar wat er in de doos zit. De Tunturi massage gun wordt geleverd met 4 kopstukken, een handige opbergcase en een elektrische oplader.

De opbergcase heeft ruimte voor alle kopstukken en de oplader. Erg handig dus als je de massage gun mee wilt nemen op reis.

In de praktijk zien we wel eens dat de opbergcase niet genoeg ruimte bevat voor de massage gun en de lader. Deze case is dus perfect!

Ontwerp Tunturi Massage Gun

De Tunturi massage gun is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen met een pistoolvorm in het achterhoofd. Dit leidt tot een ergonomische vorm voor langere massages.

Het menu van de massage gun zit aan de achterzijde van het toestel. Hier kun je de snelheid en verschillende programma’s instellen.

De massage gun is ongeveer 1,4 kg zwaar en is 23 x 7 x 24,5 cm (lxbxh) groot. Het gewicht en de omvang zijn vergelijkbaar met andere massage guns in deze prijsklasse (€129,-).

Het apparaat voelt fijn in de hand aan dankzij de fijne antislip handgreep. Het voelt als een kwalitatief sterke massage gun waar je stevig je lichaam mee kunt masseren.

De massage gun is gemaakt van ABS, een stevig soort kunststof dat bestaat uit de stoffen acrylonitrile, butdiene en styreen.

Hoe werkt de bediening?

Tunturi massage gun display

Je kunt de Tunturi Massage gun bedienen met het ledscherm aan de achterzijde van het toestel. Hiermee kun je kiezen uit meer dan 20 snelheden en drie programma’s.

De bediening spreekt voor zich, waarbij je met de PLUS-knop de bewegingssnelheid kunt versnellen en met de MIN-knop het toestel kunt vertragen.

Met de M knop in het midden kies uit de verschillende modussen. Je hebt natuurlijk ook de optie om handmatig te beslissen hoe intensief je de massage wilt hebben. Met de rode knop onder aan kies je de modus en start of stop je de massage.

Het uit- en aanzetten van de massage gun doe je met de knop onderaan het handvat. Onderaan het handvat zie je hoeveel batterij de massage gun nog heeft.

Tunturi massage gun LED-weergave

Een groen betekent dat hij aanstaat, geen licht dat de massage gun is uitgeschakeld en een rood licht betekent dat de batterij leeg of bijna leeg is.

Verschillende standen

Je kunt bij de Tunturi Massage gun kiezen tussen verschillende modussen, inclusief een handmatige modus.

  • Het P0 programma die je in het menu ziet is de handmatige modus.
  • Het P1 programma is de milde massage modus, waarbij de massage gun snelheidsstand 1, 2 en 3 telkens blijft herhalen. Elke snelheid duurt 3 seconden.
  • Het P2 programma is voor een iets intensievere massage. Deze circuleert door standen 7, 8, 9 en 10. P3 is de meest intensieve massagemodus. In deze modus circuleer je door standen 16, 17, 18, 19 en 20.

Massagekoppen

Tunturi massage gun massagekoppen

De Tunturi Massage gun komt, zoals eerder vermeld, met 4 verschillende massagekoppen. Deze zijn elk geschikt voor een ander massagetype of lichaamsdeel.

Allereerst is er de ronde massagekop. Deze is vooral geschikt voor het licht masseren van benen, bilspieren en armen. Ook voor het in het algemeen losmaken van je spieren voor of na het sporten is deze erg geschikt.

Als tweede hebben we de U-vormige massagekop. Deze is ontwikkeld speciaal voor je nek, wervelkolom en massage rondom je achillespees. De afstand is tussen de twee uiteinden is genoeg om niet de wervelkolom zelf te masseren.

Dan is er ook nog de smalle massagekop. Deze is het meest geschikt voor drukpunten, knopen, hielen en gewrichten. Voor nauwkeurige massages op kleine delen van je lichaam is dit dus de beste optie.

Ten slotte paddenstoelvormige massagekop is wat kleiner waardoor deze ook in de moeilijkere hoekjes kan komen. Door de platte bovenkant is deze nagenoeg geschikt voor het hele lichaam.

Batterij

De batterij van de Tunturi Massage gun is bijzonder krachtig. De krachtige lithium accu kan tussen 5 en 11 uur meegaan.

Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de snelheid waarmee je de massage gun gebruikt.

Als de batterij leeg is, duurt het doorgaans ongeveer 4 uur en 20 minuten voordat de massage gun weer volledig is opgeladen.

De Tunturi Massage Gun in de praktijk

Tunturi massage gun

Op basis van onze ervaring en andere Tunturi Massage gun reviews wordt duidelijk dat de Tunturi Massage gun een erg effectief toestel is.

De bediening is erg simpel in het gebruik. Door het grote aantal snelheden (20 standen) kun je altijd een geschikte snelheid vinden zonder dat je teveel kracht hoeft te zetten.

Ook de vooraf ingestelde programma’s hebben een goede spreiding in intensiteit. Op deze manier kun je je helemaal richten op het masseren zelf in plaats van telkens de snelheid aan te passen.

Het meest opvallende is hoe intensief je de massages kunt instellen. Op de hoogste stand kan de massage gun tot wel 3300 klopbewegingen per minuut doen.

Door het grote bereik in intensiteit is deze massage gun geschikt voor elk type massage.

Wel vinden we dat de massage gun wat lawaaierig is. Helaas is dit voor de meeste massage guns het geval, maar dat neemt niet weg dat dit een minpuntje is.

Garantie

Na ontvangt van de Tunturi Massage gun heb je tot 2 jaar garantie op het toestel. Dit is wel exclusief handelingen die redelijkerwijs aan jezelf te danken zijn.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan beschadiging door een val/ongeluk of het verkeerd gebruiken van het product.

Voor wie is de Tunturi Massage gun geschikt?

Door de vele opties is de Tunturi Massage gun nagenoeg geschikt voor elke sporter en zelfs voor mensen die niet sporten. Allereerst zorgen de gebruiksvriendelijke bediening gepaard met de verschillende standen programma’s voor een fijne gebruikservaring.

Wil je intensieve massages na het sporten of juist kort de spieren losmaken voor het sporten?

In beide gevallen is de massage gun heel geschikt. Je zult wel bij jezelf na moeten gaan of het prijskaartje van 129 euro het waard is voor je.

Eindoordeel: Tunturi Massage Gun wel of NIET kopen?

Tunturi massage gun opbergzak

Al met al zijn we erg te spreken over de Tunturi Massage Gun. Hij is nagenoeg geschikt voor elk type massage dankzij de 20 snelheidsstanden en de gevarieerde massagekoppen.

Daarnaast heeft het toestel een sterke accu die lang meegaat. Lange massages zijn dus ook prima te doen. In onze optiek zeker de ietwat flinke investering waard.

Uiteraard komt de massage gun niet geheel zonder minpunten uit de bus. Zo is de massage gun best luid en ben je met 4 massagekoppen wel wat gelimiteerd.

Ben je op zoek naar een massage gun van hoge kwaliteit voor een tal van verschillende massages? Dan is de Tunturi Massage gun zeker het overwegen waard.

Bekijk ook: de beste massage gun van 2024

Tunturi Massage Gun video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

view: XS SM MD LG XL