Tunturi Massagegun Mini review – Wel of Niet Kopen?

Tunturi Massage Gun Mini

Voor- en nadelen

 • 6 verschillende standen voor gevarieerde massages
 • Prima accuduur (2-3 uur) voor een mini massage gun
 • Fijne opbergcase waardoor je het toestel overal mee naartoe kunt nemen
 • 4 verschillende massagekoppen: geschikt voor elk lichaamsdeel!
 • Ondanks het kleine formaat maakt de massage gun redelijk veel geluid
 • Onduidelijke handleiding

Uitgebreide review

Op zoek naar een fijne massage gun die je overal mee naartoe kunt nemen?

Overweeg dan eens de Tunturi Mini massage gun. In deze review ontdek je alles over één van onze favoriete mini massage guns.

Wat zijn de voor- en nadelen? En is het een geschikt model voor jou? Of heb je toch een zwaarder model nodig?

Unboxing

Geschikt Voor Wie

De Tunturi massage gun mini wordt geleverd in een handige opbergcase, in totaal 4 opzetstukken en uiteraard de oplader.

Geen spectaculaire zaken, maar bij een mini massage gun kijken we vooral naar het praktische aspect. Zo is de case stevig genoeg om genoeg bescherming te bieden tijdens het reizen en kun je zowel de kopstukken als de oplader erin kwijt.

Als je een powerbank of laptop hebt, hoeft er geen stopcontact aan te pas te komen, je kunt dit model gewoon opladen door middel van een USB-C kabeltje.

Ontwerp

Tunturi Massagegun Mini design

Qua ontwerp zie je direct dat deze massage gun van het merk Tunturi is. Het kenmerkende kleuren pallet van zwart en groen zul je bij nagenoeg alle Tunturi producten terugzien.

Als je naar de vorm kijkt, doet deze massage gun je wellicht denken aan het grote broertje van de Tunturi mini: De “Tunturi massage gun“.

Tunturi heeft hierbij duidelijk gekozen voor herkenbaarheid. Dit model is dan ook letterlijk een mini versie van de Tunturi massage gun.

Dit model weegt in totaal 460 gram, wat natuurlijk kenmerkend laag is aangezien het een mini massage gun is. De afmetingen van de mini massage gun van Tunturi zijn 10 x 5 x 15,5 cm (lxbxh).

De bediening

Tunturi Mini Bediening

Zoals bij de meeste mini massage guns, is de bediening erg simpel en kun je vaak al zonder gebruiksaanwijzing prima uit de voeten.

Aan de onderkant van de massage gun vind je de bediening. Hier kun je kiezen uit 6 verschillende standen, aangegeven d.m.v. LED indicatoren, de aan/uit knop en de knop om het masseren te beginnen.

Je kunt dus niet van tevoren zelf een programma instellen. Je dient handmatig van stand te wisselen.

Welke massagekoppen worden meegeleverd?

Tunturi Mini Massage Koppen

Je ontvangt 4 verschillende massagekoppen. Zo kun je voor alle lichaamsdelen een geschikte massagekop vinden. We zetten ze hieronder op een rijtje.

U-vormige massagekop

De U-vormige massagekop heeft een ietwat aparte vorm. Deze is dan ook speciaal voor een aantal lichaamsdelen. Je gebruikt deze massagekop voor je nek, wervelkolom en je kunt zelfs rondom je achillespees masseren.

Smalle massagekop

Deze massagekop gebruik je wanneer je je wilt richten op drukpunten, je hielen en gewrichten en eventuele knopen in je spieren. Deze kan van alle vier de massagekoppen het gerichtst masseren.

Ronde massagekop

De ronde massagekop is vooral geschikt voor lichte massage van de armen, bilspieren en benen. Deze massagekop is het fijnste als algemene massage. Weet je dus niet zekere welke kop je het beste kunt gebruiken? Kies dan de ronde massagekop, hiermee kun je haast niet mis gaan.

Paddenstoelvormige massagekop

De paddenstoelvormige massagekop is iets kleiner, zodat je wat gerichter kunt masseren in de moeilijk bereikbare hoekjes. De platte bovenkant zorgt ervoor dat je ook gevoelige plekken kunt masseren.

Accu

Tunturi Massagegun Mini opladen

De batterij gaat, zoals je wellicht kunt verwachten, een stuk minder lang mee dan bijvoorbeeld de Tunturi massage gun. Waar de Tunturi massage gun 5 tot 11 uur meegaat, gaat de mini versie “slechts” 2-3 uur mee.

Voor een mini massage gun is dit echter prima en niet afwijkend van concurrenten. Het opladen doe je gemakkelijk via een powerbank of laptop met de bijgeleverde USB-C kabel.

Tunturi massage gun mini in de praktijk

In de praktijk is de Tunturi massage gun mini een uitstekend compact model.

De Tunturi Massage gun Mini heeft de volgende eigenschappen:

 • Maximaal aantal bewegingen per minuut: 2800
 • Minimaal aantal bewegingen per minuut: 1400

De Tunturi Massage gun heeft de volgende eigenschappen:

Tunturi massage gun

 • Maximaal aantal bewegingen per minuut: 3300
 • Minimaal aantal bewegingen per minuut: 1200
Qua kracht doet de Mini hij haast niet onder aan de Tunturi massage gun.

Waar de mini versie echter wat tekort schiet, is de batterijduur. Deze is aanzienlijk korter, waardoor je eigenlijk na elke massage de gun het beste kunt opladen.

Daarnaast zul je merken dat, alhoewel de massage gun geadverteerd wordt als stille massage gun, het geluidje na langere tijd toch een beetje irritant wordt.

De massage gun ligt tijdens het masseren lekker in de hand en daardoor zul je voor langere massages niet snel last krijgen van je handen. Hierbij helpt het erg lichte gewicht natuurlijk ook bij.

Alhoewel de bediening relatief makkelijk is, is de handleiding toch wel erg summier. Je krijgt niet veel tips voor hoe je het beste kunt masseren en waar de massagekoppen het beste voor gebruikt worden. We raden je dan ook aan om de Tunturi app te downloaden.

Garantie

Je hebt net zoals bij de standaard Tunturi massage gun 2 jaar garantie na ontvangt van het model. Uiteraard is dit wel afhankelijk van wat de reden is van het defect.

Wij raden je aan de massage gun bij Coolblue aan te schaffen, zij zullen defecten voor je afhandelen.

Voor wie geschikt?

De Tunturi massage gun mini raden we vooral aan voor mensen die hun massage gun graag overal mee naartoe nemen.

Met een vergelijkbare kracht als zijn grote broet, de grotere Tunturi massage gun, doet de mini versie ook niet direct onder voor de normale gun. Let er wel op dat de standaard versie wel 20 standen heeft en voorgeprogrammeerde programma’s, dit model is dus wel een stuk geavanceerder!

Vind je een simpele massage van ongeveer 2-3 uur prima? Dan raden we de compactere versie aan. Je bespaart dan op de prijs (€89,95 vs €119,99) terwijl je voornamelijk op batterijduur inlevert.

Eindoordeel: Tunturi Massage Gun Mini wel of niet kopen?

De Tunturi massage gun mini is een uitstekende kandidaat voor onze favoriete mini massage gun. De simpele bediening gepaard met de verschillende massagekoppen zorgen voor een snelle en makkelijke massage “on the go”.

Of je nu in de sportschool bent of op reis gaat, het toestel kan overal met je mee zonder dat het al teveel ruimte in beslag neemt. De 4 massagekoppen en oplader passen namelijk samen met het toestel in de handige bijgeleverde opbergcase.

Ben je dus op zoek naar een lichtgewicht mini massage gun maar ben je nog niet zeker welke? Met de Tunturi massage gun mini kun je naar onze mening haast niet misgaan!

Bekijk ook: de beste massage gun van 2024
 • Vandaag besteld morgen in huis
 • Gratis retourneren
 • Gratis verzending
view: XS SM MD LG XL