Theragun Pro Review – De ultieme massagegun

Theragun Pro

Voor- en nadelen

  • Ergonomisch driehoekig design zodat je makkelijk van handvat switcht
  • 2 uitwisselbare batterijen zodat je nooit met een lege massage gun zit
  • 6 massagekoppen waardoor je voor elk lichaamsdeel een correcte kop hebt
  • Handige opberg case zodat je de massage gun goed bescherm mee op reis kunt nemen
  • Flinke investering (€599,-)
  • Best lawaaiierig
  • Relatief zwaar voor een massage gun

Uitgebreide review

Voor mensen die al langer gebruik maken van een massage gun zal de Theragun geen onbekende naam zijn.

De massage guns van Theragun blijven innoveren om zo het beste model op de markt te worden.

In deze Theragun Pro review ontdek je of dat ook zo is.

Eerste indruk – Wat zit er in de doos?

Theragun Pro wat zit er in de doos

Wanneer je de doos voor het eerst opent, wordt je meteen al blij verrast met de mooie opbergcase die je overal mee naartoe kunt nemen. Zo blijft de massage gun onbeschadigd tijdens je reis en heb je ‘m altijd bij de hand.

Naast de opbergcase, waar de Theragun Pro inzit, vind je een handig zakje voor de verschillende massagekoppen. Daarnaast worden de oplader en de oplaadkabel ook meegeleverd.

In eerste instantie dachten we dat alle attributen niet in de case zouden passen, maar met wat passen en meten is dit nog net mogelijk. Wel zo handig!

Naast de noodzakelijke onderdelen vind je ook een envelopje met de nodige documenten zoals de gebruiksaanwijzing en informatie over de garantie. Je krijgt er zelfs een Theragun sticker bij, hoewel dat voor ons niet perse nodig was.

Het Design

Theragun pro

De Theragun Pro heeft het kenmerkende driehoekige design waar alle Theragun massage guns op gebaseerd zijn. Dit is niet voor niets, met een driehoekige vorm kun je de Theragun Pro op verschillende manieren vasthouden.

Het toestel is voornamelijk van kwalitatief sterk plastic gemaakt, de handvaten zijn van stevig anti-glip rubber.

De locatie van de motor kun je vinden in de rode of blauwe cirkel (afhankelijk van welke versie je hebt).

Een mooie toevoeging aan de Theragun Pro, is het OLED menu scherm waar je de massagemodus, batterijduur en de kracht van de massage kunt zien.

De Bediening

Theragun Pro display

De bediening van de Theragun Pro is simpel maar effectief. Je kunt de Theragun pro in- en uitschakelen door de power knop in te houden.

De snelheid stel je in door de + (sneller) en de – (langzamer) knoppen in te drukken. Hiermee kun je dus vrij tussen de snelheden aanpassen. Tevens kun je ook de huidige snelheid zien op het OLED scherm.

Daarnaast kun je ook verschillende routines instellen, zodat de Theragun automatisch varieert tussen bepaalde snelheden. Door deze routines scroll je met de < en > knoppen.

Welke massagekoppen heeft de Theragun Pro?

Theragun pro massage koppen

De Theragun Pro heeft in totaal 6 verschillende massagekoppen met elk een specifieke functie. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Standard Ball

Deze kop is perfect voor zowel grote als kleine spiergroepen. Weet je niet zeker welke massagekop je het beste kunt gebruiken? Dan is dit de veilige keuze.

Dampener

De dampener is ervoor om gevoelige plekken te masseren. Voor een snelle lichte massage is deze zogenaamde “Damper Head” het meest geschikt.

Thumb

De thumb head is specifiek voor drukpunten en de onderrug. Door het kleine oppervlak kun je goed bij moeilijk bereikbare plekjes komen.

Cone

De cone is nóg gerichter dan de thumb head. Deze kun je het beste gebruiken voor gewrichtsbanden rond de voeten en handen.

Wedge

De wedge head is vooral geschikt voor masseren van de schouderbladen en IT-banden.

Supersoft

Een massagekop die speciaal voor de Theragun Pro is ontwikkeld. Zoals de naam al doet vermoeden is deze zeer zacht dankzij de foam kop. Deze is uiterst geschikt voor pijnlijke plekken.

Accuduur

De Theragun Pro wordt geleverd met twee accu’s. Dit is erg fijn want zo kun je de massageun continue blijven gebruiken.

Per accu kun je ongeveer 150 minuten aan een stuk door masseren. Als je vaak switcht naar hogere snelheden zul je in de praktijk ongeveer anderhalf uur aan massagetijd hebben.

Waar sommige massage guns soms wel tot 4 uur aan één stuk door kunnen masseren, brengt de Theragun het voordeel dat de ene accu kan worden opgeladen terwijl je de andere gebruikt. Het volledig opladen van de accu kost ongeveer 75 minuten.

Wel een belangrijk punt: Je moet de accu apart opladen. Dit kan dus niet in het toestel zelf. Je kunt met een druk op de knop de accu verwijderen en de nieuwe batterij in de Theragun Pro steken.

Garantie

Wanneer je de Theragun Pro koopt, heb je vanaf de dag van ontvangst 2 jaar garantie op het toestel. Alle details kun je vinden in de bijgeleverde garantie gids.

Voor wie is de Theragun Pro geschikt?

De Theragun Pro is de krachtigste massage gun die Theragun heeft uitgebracht. Hij is dus zowel geschikt voor particulier gebruik als professionals.

Vooral de dubbele batterij maakt deze massage gun perfect voor fysiotherapeuten of chiropractoren.

Door het flinke prijskaartje (ongeveer €599,-) zul je bij jezelf na moeten gaan of de kosten opwegen tegen de baten. De Theragun Pro is een fantastische massage gun, maar kan iets te uitgebreid zijn voor particulieren en amateur sporters.

Als je een actief sporter en/of bodybuilder bent, dan kan de Theragun Pro echter een wereld van verschil maken. De Theragun Pro heeft een optie voor elk soort massage.

Natuurlijk is hij daarom ook geschikt voor mensen die gewoon een allround complete massage gun van hoge kwaliteit willen, sporter of niet.

Eindoordeel: Theragun Pro wel of niet kopen?

Theragun pro massage gun

Al met al is de Theragun Pro een uitstekende massage gun voor zowel professionals als sporters en mensen die een complete massage gun in huis willen hebben.

Het hoge prijskaartje zal je misschien (terecht) wat afschrikken, maar hiervoor krijg je hoge kwaliteit voor terug. Let er echter wel op dat de Theragun Pro wat aan de lawaaierige kant is.

Wil je zorgen dat je een krachtige massage gun voor elk type massage in huis (of praktijk) hebt? Dan is de Theragun Pro zonder twijfel het overwegen waard.

Bekijk ook: de beste massage gun van 2024

Theragun Pro video

  • Vandaag besteld morgen in huis
  • Gratis retourneren
  • Gratis verzending
view: XS SM MD LG XL