Theragun Prime Review – Wel of Niet kopen?

Theragun Prime

Voor- en nadelen

  • Gemakkelijke bediening dus je kunt meteen beginnen!
  • Voor een instapmodel ook heel geschikt voor intensievere en precieze massages
  • Met de handige app heb je het masseren binnen korte tijd onder de knie
  • Verschillende massagekoppen voor gevarieerde massages
  • Relatief flinke investering voor een instapmodel (€299,-)
  • Geen meegeleverde harde opbergcase, wat erg fijn is tijdens het reizen

Uitgebreide review

De Theragun Prime wordt gezien als het instapmodel van de vierde generatie massage guns van Theragun.

Het is dus als het ware het kleine broertje van de Theragun Pro en Elite. In deze Theragun Prime review kom je erachter wat dit toestel te bieden heeft en of het voor jou een goede keuze is.

Wat zit er in de doos?

Doos

De Theragun Prime wordt geleverd in een luxe doos met daarin de verschillende onderdelen. Meteen al een tegenvallertje in ons opzicht, is het ontbreken van een opbergcase.

Bij de Prime hebben ze gekozen voor een zachte buidelzak in plaats van de opbergcase die we bij de Pro en Elite wel terugzien. Mocht je de massage gun graag mee op reis nemen dan is een hard case wel zo fijn.

Naast de opbergzak en het toestel zelf, vind je in totaal 4 massagekoppen, een oplader en gebruiksaanwijzing.

Ook de Theragun Prime komt in de karakteristieke driehoekige vorm die we van Theragun massage guns gewend zijn.

Ontwerp van de Theragun Prime

Ontwerp

Het design van de Theragun Prime is zoals eerder aangegeven vergelijkbaar met de andere massage guns van Theragun. Het driehoekige ergonomische design zorgt ervoor dat je de massage gun gemakkelijk kunt vast houden en zo elk lichaamsdeel kunt masseren.

De Theragun Prime is volledig zwart, je kunt helaas geen ander kleurtje kiezen. Uiteindelijk draait het natuurlijk vooral om hoe goed het toestel is, maar verschillende kleuren zijn natuurlijk wel leuk.

Het toestel is voornamelijk gemaakt van plastic. Dat het model niet is uitgerust met antislip handvaten is een gemiste kans. Toch voelt de Theragun Prime, ondanks de design keuzes, aan als een zeer degelijk toestel.

Bediening

Een erg fijn aspect van de Theragun massage gun is het feit dat de bediening erg makkelijk in elkaar steekt. Het is er minimalistisch en juist daardoor erg gemakkelijk te bedienen.

Met de power button aan de achterkant kun je het toestel aan of uit zetten. Hiervoor hoef je de knop enkel even ingedrukt te houden.

Voor het selecteren van de snelheid, kun je met de twee pijlen kiezen of je de snelheid hoger of lager wilt zetten. Uiteraard is de pijl naar boven sneller en naar onder langzamer.

Het model is niet uitgerust met een OLED scherm aan de achterkant van het toestel, bij de  Pro en Elite is er wel een schermpje aanwezig. Bij de Theragun Prime zie je de instellingen door middel van LED indicatoren.

Massagekoppen

Theragun prime massagekoppen

De Theragun Prime wordt geleverd met 4 verschillende massagekoppen. De verschillende koppen zetten we hieronder kort op een rijtje zetten.

The Dampener

Deze massagekop is vooral voor de kwetsbare plekken op het lichaam. Daarnaast kun je met de Dampener ook niets verkeerd doen wanneer je een snelle massage wilt.

We geven de Dampener een impact level van 3/10, wat dus erg licht is.

Standard Ball

Met de standaard massagekop die je bij de meeste massage guns terugziet, kun je je gehele lichaam masseren zonder dat je de hele tijd van massagekop hoeft te switchen. Hij is wel iets intensiever dan de Dampener.

De Standard Ball heeft een impact level van ongeveer 5/10. Dit is al iets intensiever dan de Dampener.

Thumb

De Thumb massagekop wordt al iets intensiever en gerichter. Deze massagekop simuleert zoals je al kunt raden de vorm van een duim. Deze is vooral geschikt voor drukpunten en de onderrug.

Met een intensiteit van 7/10 kan deze al wat intensiever aanvoelen dan de eerste twee massagekoppen.

Cone

Tot slot hebben we de Cone, deze kop is uitermate geschikt voor precieze massages. Vooral als je last hebt van je spieren op specifieke plekken is de Cone uiterst geschikt om hier precies op te richten.

De Cone is daarnaast ook geschikt voor je handen en voeten. Wij geven de Cone een intensiteit van 10/10.

De Theragun Prime in de praktijk

Actie

Theragun kan natuurlijk niet volledig op haar reputatie als sterke massage gun rekenen. Ze moeten ook een sterk product leveren. De Theragun Prime voldoet hieraan zeker, maar wel met een paar minpunten.

[wv_onte]Allereerst kun je met de Theragun Prime gebruik maken van de handige Theragun massage app. Deze app zorgt ervoor dat je jezelf op een effectieve manier masseert door het geven van tips en gidsen. Heel handig dus als je zelf geen professionele masseur bent.[/wv_note]

Voor de bediening hoeven we eigenlijk geen handleiding te gebruiken. Dit spreekt eigenlijk voor zichzelf.

Het gebruik van de Theragun Prime is best lawaaierig. Helaas zul je met vrijwel alle massage guns een beetje last hebben van geluid. Relatief gezien vinden we dat dit geluid toch best meevalt.

Wanneer je bezig bent met masseren kom je er ook achter dat de driehoekige vorm niet alleen voor de show is. Je kunt gemakkelijk bij elk plekje komen door van handgreep te switchen.

Waar de Theragun Prime het toch een beetje nalaat, is het ontbreken van een antislip handgreep. Je zult hem dus soms wat steviger vast moeten pakken dan wanneer je een rubberen handvat zou hebben.

Accu

Een belangrijk aspect van elke massage gun is natuurlijk de batterijduur.

Allereerst is het fijn om te weten dat je door middel van een LED indicator een goed beeld krijgt van de stand van zaken. De batterij is ongeveer in 80 minuten opgeladen.

Je kunt in totaal zo rond de 2 uur aaneengesloten masseren. Dit kan variëren op basis van de intensiteit die je gebruikt. Voor een instapmodel is dit erg ruim en je zult voor persoonlijk gebruik ook niet vaak langer dan een uur masseren.

Garantie

Afhankelijk van de winkel waar je het model aankoopt, kun je 1 tot 2 jaar garantie krijgen op het toestel. Bij Coolblue krijg je bijvoorbeeld 2 jaar garantie op het moment van ontvangst. Daarnaast kun je hem ook binnen 30 dagen gratis ruilen als je niet tevreden bent.

Voor de fabrieksgarantie zul je slechts kunnen rekenen op 1 jaar garantie. Dit is voor Theragun normaal, maar we zien dit toch wel als een minpuntje voor het merk Theragun voor deze prijs (€299,-).

Voor wie geschikt?

Geschikt Voor Wie

Over het algemeen is de Theragun Prime voor elke persoon geschikt die graag op zijn tijd wil genieten van een massage. Het toestel zelf heeft geen verwarrende toeters en bellen, waardoor hij makkelijk te bedienen is.

Qua prijs zijn er wel goedkopere instapmodellen, maar buiten dat heeft de Theragun Prime een prima prijs-kwaliteitverhouding. Wij zouden dit model dan ook altijd aanraden mocht je willen beginnen met zelf massages.

Eindoordeel:  De Theragun Prime wel of NIET kopen?

Massagekoppen

Hopelijk heb je in deze Theragun Prime review een goed beeld gekregen van het toestel. Over het algemeen vinden we het een prima instapmodel. Het model is geschikt voor onervaren gebruikers en ervaren gebruikers. De handige app loodst je haarfijn door de massages heen en geeft exact aan wat je wel en niet moet doen.

Zo ben jij in no-time getransformeerd in een perfect masseur. Zeg dus maar bye-bye tegen spierpijn!

Bekijk ook: de beste massage gun van 2024

Theragun Prime video

view: XS SM MD LG XL