Theragun Mini Review – Wel of Niet kopen?

Theragun Mini

Voor- en nadelen

  • In relatieve stilte masseren dankzij de "QuietForce" technologie
  • Compact en dus uiterst geschikt voor tijdens je reis
  • Fijn antislip rubber waardoor je handen niet wegglijden wanneer je meer druk zet
  • Dankzij de simpele bediening ben je meteen bekend met alle mogelijkheden
  • Geen USB oplaadmogelijkheid
  • Slechts 1 massagekop

Uitgebreide review

De Theragun Mini is de eerste compacte massage gun van Theragun.

We kijken onder andere naar het ontwerp, wat de Mini te bieden heeft, praktijk, accuduur en voor wie deze massage gun geschikt is.

Zo weet jij of je de Theragun Mini wel of juist niet een massagegun voor jou is.

Eerste indruk

Zodra je de doos van de Theragun Mini opent zie je gelijk de Theragun mini in de handige zachte opberghoes. Daaronder zit de Theragun Mini, en daaronder zitten de oplader en de gebruiksaanwijzig en garantie boekjes.

Een klein minpuntje die we meteen al zien, is het feit dat eigenlijk alleen de massage gun zelf in de hoes past.

De oplader zul je dus apart moeten vervoeren. Dat is toch minder ideaal wanneer je een compacte massage gun koopt, die vaak voor onderweg bedoeld is.

Het design van de Theragun Mini

Theragun mini

Het ontwerp van de Theragun Mini is verfrissend uniek. Alhoewel de massage gun het kenmerkende driehoekige ontwerp heeft van Theragun, ziet hij er toch een stuk anders uit.

Het is namelijk geen open driehoek, waardoor je de massage guns van Theragun gemakkelijk op verschillende manieren vast kunt pakken. Je kunt het meer vergelijken met een fietszadel.

Kenmerkend aan veel compacte massage guns is dat je er vaak geen denderende features van kunt verwachten. De Theragun Mini is niet anders.

Zo is er geen OLED scherm voor het menu, maar simpele LED lichten voor snelheden en de batterij. Ook de besturing is een stuk simpeler met een enkele knop. Qua materiaal is de buitenlaag gemaakt van hetzelfde soort rubber als de andere Theraguns.

Je kunt kiezen uit vier verschillende kleuren: zwart, wit, lichtbruin en de limited rode editie. Inbegrepen in de doos vind je ook de gebruiksaanwijzing, een leuke welkomstenvelop plus sticker en de garantievoorwaarden.

Ontdek ook de top 5 beste massage guns van 2024.

Hoe werkt de bediening?

Theragun mini LED verlichting

De bediening is zoals eerder aangegeven een stuk simpeler. Je kunt de massage gun gemakkelijk bedienen met één multifunctionele knop.

Het langer inhouden van de knop switcht de massage gun aan en uit. De snelheden wissel je door kort de knop in te drukken.

Bijgeleverde massagekoppen

De Theragun Mini is uitgerust met een enkele balvormige massagekop, wat zelfs voor een compacte massage gun best tegenvalt.

Als je echter een Theragun Prime, Elite of Pro in het bezit hebt, kun je de koppen van deze massage guns gebruiken. De aparte massagekoppen zijn wel nog na te bestellen als je nog geen Theragun in huis hebt.

Batterijduur Theragun Mini

Theragun mini oplader

Met de accu van de Theragun Mini kun je ongeveer 2 tot 3 uur masseren wanneer je hem normaal gebruikt. Met de LED indicator kun je bijhouden hoe leeg de accu is.

Deze indicatoren voor de batterijduur kun je onderverdelen in 4 categorieën: Groen licht (vol), Knipperend groen (~80%), knipperend blauw (~50%) en knipperend rood (bijna leeg).

Uiteraard gaat de accu sneller leeg op hogere snelheid.

Wat opvalt is echter ook dat de hoeveelheid druk de batterijduur sterk beïnvloedt. Meer druk heeft nog meer effect op de batterijduur dan de snelheid.

Wat we erg jammer vinden aan de Theragun Mini, is dat het product niet op te laden is met een USB kabel. Je zult de grotere oplader dus overal met je mee moeten nemen.

De Theragun Mini in de praktijk

Wanneer je de Theragun Mini gebruikt, zul je al snel merken dat het toch dat beetje extra kracht mist die de grotere modellen wel hebben.

Wij vinden dat de Theragun Mini vooral geschikt is voor het losmaken van de spieren voor bijvoorbeeld een hardloop- of gymsessie.

Voor een diepere massage is de Theragun Mini eigenlijk niet geschikt. Hij zwakt relatief snel af naarmate je er meer druk op zet vergeleken met bijvoorbeeld de Theragun Pro.

In de praktijk zul je wel snel naar de Theragun Mini grijpen voor het gemak. Met de simpele bediening en compacte design is de gun perfect voor korte massages, wat soms wat minder praktisch is met de grotere modellen.

Het design limiteert je ook in de verschillende gebieden die je kunt bereiken. Zo zul je zonder het ergonomische design van de andere modellen moeite hebben om vanuit een goede hoek je bovenrug te masseren.

Geluid

Voor veel mensen is het geluid van een massage gun een groot punt van aandacht. Met de Theragun Mini komt Theragun met de zogenaamde “QuietForce Technology”.

In eerste instantie zul je denken dat dit maar marketingpraat is, maar in de praktijk is de Theragun Mini opmerkelijk stil. Dat wil niet zeggen dat hij geruisloos is, maar hij behoort zeker tot één van de stilste modellen op de markt.

Garantie Theragun Mini

Wanneer je de Theragun Mini aankoopt, heb je vanaf het punt van ontvangst 1 jaar garantie op het toestel. Dit is korter dan de 2 jaar die je op andere modellen van Theragun krijgt, wat natuurlijk niet ideaal is.

Lees altijd het bijgevoegde garantie document voor de uitgebreide voorwaarden.

Is de Theragun Mini geschikt voor mij?

De Theragun Mini is een uitstekende keuze voor sporters en mensen die tijdens het reizen graag een compacte massage gun mee willen nemen.

Vooral wanneer je al een 4de generatie Theragun massage gun hebt (Prime, Elite of Pro), is dit een prima keuze. Je kunt namelijk de massagekoppen van de andere modellen ook gebruiken voor de Mini.

Als je op zoek bent naar een massage gun die je diepe en grondige massages kan geven, dan kun je beter kijken naar de wat meer uitgebreidere modellen van Theragun.

Het is echter een prima keuze voor het losmaken van de spieren voor het sporten of een lekkere massage na een lange reis.

Eindoordeel: Theragun Mini wel of niet kopen?

Theragun mini

Al met al is de Theragun Mini een prima massage gun wanneer je weet wat je kunt verwachten. Je zult geen diepe massages kunnen doen met de massage gun.

Wel is het perfect voor snelle massages dankzij het kleine formaat. Denk dan aan het losmaken van de spieren voor het sporten of tijdens een reis.

Voor €200,- is het toestel wel wat aan de dure kant. Wanneer je een groter model (Elite, Pro of Prime) in huis hebt, kun je gebruik maken van de verschillende massagekoppen. Daardoor is de prijs wat te overzien.

Ons oordeel uit deze Theragun Mini review is dat het een degelijk toestel waar je zeker veel baat bij kunt hebben als je hem gebruikt voor de eerder genoemde doeleinden.

Wil je stevigere massages en meer variatie? Kijk dan eens naar het overzicht van de beste massagegun van 2024.

Bekijk ook: de beste massage gun van 2024

Theragun Mini video

view: XS SM MD LG XL