Theragun Elite Review – Wel of Niet kopen?

Theragun Elite

Voor- en nadelen

  • Ergonomisch driehoekig design zodat je alle lichaamsdelen kunt masseren
  • 5 kopstukken en 5 snelheidsstanden voor elk type massage
  • Stijlvol ontwerp zodat je ook gewoon een mooi toestel in huis haalt
  • Handige app die je stapsgewijs leert hoe je jezelf het beste kunt masseren
  • Batterijduur valt tegen voor de prijs
  • Na langere massages voelt de Theragun Elite wat zwaar met 1kg

Uitgebreide review

Theragun staat bekend om haar kwalitatief sterke massage guns. De Theragun Elite is één van de krachtigste massageguns van dit merk.

In deze Theragun Elite review ontdek je alle ins en outs van dit model. Zo weet jij na het lezen van deze review of dit model de juiste keuze voor jou is.

Wat zit er in de doos?

Doos

Als je de doos opent, zie je in het eerste opzicht direct waarom de Theragun Elite wordt gezien als een massage gun van goede bouwkwaliteit. De bijgeleverde opbergcase is mooi afgewerkt en ziet er strak uit.

Als je de case opent vind je de massage gun in het midden. In de case is er uiteraard ook plaats voor de verschillende onderdelen. De Theragun Elite komt met 5 verschillende massagekoppen, een uitbreiding vergeleken met het instapmodel van deze productreeks, de Theragun Prime.

Theragun Elite design

Ontwerp

Qua design is dit model vergelijkbaar met de andere Theragun toestellen. Het karakteristieke en ergonomische driekhoek design van Theragun is ook bij de Elite terug te zien.

Door het driehoekige design kun je het toestel gemakkelijk op verschillende manieren vasthouden. Handig wanneer je bij moeilijk bereikbare plekken wilt komen, zoals je bovenrug of nek.

De Theragun Elite weegt ongeveer 1kg, wat de norm is voor de meeste massageguns. De afmetingen zijn 25 x 20 x 7 (l x b x h).

Waar de Prime een meer matte afwerking heeft, varieert de Elite met een combinatie van matte en glossy afwerkingen. Daarnaast heb je de keuze tussen 3 kleuropties: zwart, wit en rood, wat eigenlijk gewoon wit is, maar met een rode ring om het toestel.

Het bedieningsmenu regel je via het mooie OLED display aan de achterkant van het toestel.

Hoe werkt de bediening?

Controle

De Theragun Elite houdt de bedieningen lekker simpel. Via het OLED scherm zie je de snelheid, de batterijduur en de intensiteit.

Door de power knop in te houden, kun je het toestel aan of uitzetten. Door de + en – toetsen in te drukken kun je de snelheid veranderen. Daarnaast heb je ook de keuze om zelf programma’s in te stellen. Deze kun je selecteren door de < en > knoppen in te drukken.

Verschillende standen

Massagekoppen

De Theragun Elite heeft in totaal 5 ingebouwde snelheden. Het fijne hieraan is dat je heel rustig kunt beginnen. Zo heeft stand 1 een RPM (revolutions per minute: hoe vaak de massage heen en weer gaat per minuut) van 1750 RPM.

Stand 2 heeft een RPM van 1900, stand 3 2100, stand 4 2200 en stand 5 uiteindelijk 2400 RPM, wat perfect is voor een intensieve massage. Deze kun je dus ook afwisselend instellen met een eigen programma.

De meeste massage guns hebben een maximale RPM van 2400 en een minimale RPM van 1000. Dit model is dus erg krachtig.

Massagekoppen

Theragun Elite massagekoppen

Uiteraard kijken we in deze Theragun Elite review ook naar de verschillende massagekoppen die meegeleverd worden. In totaal zijn dit er vijf.

Dampener Head

Allereerst is er de “Dampener Head”, met deze massagekop kun je de oppervlakken massage die wat harder en gevoeliger zijn. Deze is dus vooral geschikt voor kwetsbare plekken door de platte en ronde afwerking.

Standard Ball Head

Vervolgens is er de allrounder van de massagekoppen: de “Standard Ball Head”. Deze kun je voor zowel kleine als grote spiergroepen gebruiken. Je kunt deze ook prima voor een full body massage gebruiken.

Thumb Head

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze qua omvang vergelijkbaar met een duim. Hij is voornamelijk te gebruiken voor drukpunten en de onderrug. Hiermee kun je gericht masseren.

Cone Head

Zoek je naar een geschikte massagekop voor onder andere oppervlakken op je handen en voeten? Dan is de “Cone Head” een prima optie. Let er wel op dat deze massagekop wordt gecategoriseerd als 10/10 impact.

Je zult dus het dus zeker voelen als je deze massagekop gebruikt.

Wedge Head

Ten slotte is er nog de “Wedge Head”. Deze is nog net iets spitser dan de vorige massagekop. De Wedge Head is geschikt voor de schouderbladen en IT banden. Met deze massagekop kun je de bloedcirculatie stimuleren.

Accu

Ook het Elite model van de Theragun is uitgerust met één vervangbare accu.

Je kunt in één sessie tot 2,5 uur lang masseren, maar dit ligt zowel aan de druk die je zet als de snelheid die je gebruikt.

In de praktijk zul je hier niet veel van merken, maar qua batterijduur valt de Elite wel wat tegen vergelijken met andere massage guns in deze prijsklasse. Deze zullen vaak rond de 4-8 uur zitten, afhankelijk van het gebruik.

De batterij laadt zelf zeer snel op, het duurt ongeveer een uur voordat de Theragun Elite volledig opgeladen is. Belangrijk is wel te vermelden dat je hem niet kunt gebruiken terwijl hij aan het opladen is.

Wil je ook draadloos kunnen opladen? Theragun biedt een draadloos oplaadstation aan voor de Elite, maar deze moet je wel apart bijkopen. Bekijk het draadloze oplaadstation.

Theragun Elite in de praktijk

In Praktijk

Eigenlijk hoefden we de gebruiksaanwijzing niet eens te lezen toen we de Theragun Elite gebruiktte. Het is namelijk allemaal zo vanzelfsprekend dat je deze niet nodig hebt.

De driehoekige vorm is ontzettend fijn. Dankzij de verschillende massage koppen kun je bijna bij elk plekje op je lichaam, afhankelijk van je flexibiliteit natuurlijk, goed masseren. Wel meteen een extra minpuntje; na langere tijd voelt de Elite wel wat zwaar aan. Vooral na een lange sportsessie.

Een andere heel fijne bijkomstigheid is de app, die je tot in de detail instructies geeft om een goede massage te doen. We raden je daarom ook zeker aan om gebruik te maken van de app. In deze app wordt haarfijn aangegeven welke bewegingen je moet maken, hoeveel druk je moet zetten en hoe je ‘m vast moet houden.

In de praktijk is er maar weinig aan te merken op de Theragun Elite. Naast het stijlvolle design is de Theragun Elite enorm makkelijk in het gebruik.

Uiteraard, zoals we eerder vermelden, heeft de Theragun Elite wel een wat kortere batterijduur dan concurrenten in dezelfde prijsklasse.

Garantie

Bij Theragun krijg je standaard 1 jaar garantie op je aankoop. Dit is wel het minimum, aangezien er ook merken zijn die 2-jaar of zelfs levenslang garantie bieden.

Dat is dus wel iets om in het achterhoofd te houden, aangezien de Theragun Elite niet goedkoop is met een prijskaartje van €395,-.

Voor wie is de Theragun Elite geschikt?

Geschikt Voor

De Theragun Elite is vooral geschikt voor de serieuzere sporter die graag een kwalitatief sterk toestel in huis wil hebben en hier ook bereid is wat extra voor te betalen.

Met de 5 verschillende massagekoppen, 5 snelheidsstanden en een super praktische app, kun je voor elk massagetype een geschikte combinatie vinden.

Ook als je nieuw bent met (sport)massages, is dit een prima aankoop. De Theragun app helpt je door alle basics heen, zodat je snel het masseren onder de knie krijgt.

Eindoordeel: de Theragun Elite wel of niet kopen?

Al met al is de Theragun Elite een uitstekende aankoop. We zijn erg te spreken over de verschillende massage koppen en de praktische app. Het opladen gaat redelijk snel en de massagegun gaat behoorlijk lang mee. De Elite is een super sterk apparaat waarmee je zelfs professionele massages kunt uitvoeren.

Als je een mooi toestel in huis wil halen waar je nagenoeg elk type massage mee kunt doen, dan is een dergelijke investering het waard. Heb je echter aan wat minder uitgebreide features en standen genoeg? Kies dan voor bijvoorbeeld de Theragun Prime.

Bekijk ook: de beste massage gun van 2024

Theragun Elite video

view: XS SM MD LG XL